27
Пон, Май
20 Нови статии

Крими
Инструменти
Шрифт

Мащабна акция срещу контрабандата и разпространението на нелегални стоки проведе Агенция „Митници" в последните дни на април. Използвана е специализирана техника за сканиране на товарни превозни средства. Задържани са над 1 500 броя облекла в нарушение на Закона за марките и географските означения, близо 4000 кутии нелегални цигари и 7,2 кг сребърни накити.

На 30 април при щателна митническа проверка, извършена от митническа мобилна група, в района на ГКПП Капитан Петко Войвода в полски камион са открити 7,2 кг недекларирани сребърни накити. Камионът е пътувал транзитно през България към Словакия. При проверката на товарния автомобил са намерени и 414 тениски, носещи световноизвестни марки.
В рамките на акцията е проверен и български товарен автомобил, извършващ вътрешнообщностна доставка на стоки - спортни облекла и дънки. Засечени са 1 221 облекла с емблемите на реномирани фирми. При последващи действия на служители от Митница Свиленград, съвместно с Областна дирекция на МВР - Хасково, в складовите помещения на фирмата, както и в дома на собственика й, са открити 2 936 кутии цигари облепени с бандероли със изтекъл срок на валидност.
Преди това при проверка на митническа мобилна група в района на Хасково са задържани около 1000 кутии цигари. С помощта на съвременна техника за сканиране на превозни средства при роудстоп проверка на път Е-80 митнически служители забелязват голямо количество цигари, превозвано в товарен автомобил. При последваща инспекция митничарите задържали над 20 000 къса цигари с бандерол стар образец от марките „Ротманс" и „Вайсрой".

СМ