14
Нед, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Георги Костадинов е най-добре представилия се на изпитите

Много добър успех от 4, 79 показаха дванадесетокласниците от СУ "Д-р Петър Берон" на държавните зрелостни изпити тази година, съобщават от школото.

Въпреки новия формат на матурите и новата скала за оценяване, абитуриентите ни се представиха изключително добре и резултатите им са по-високи от миналогодишните, сподели директорът Мариян Боянов.

Отлични оценки на матурите по БЕЛ получиха Георги Костадинов, Антония Драганова и Женя Гочева. Средният успех на випуска по първия ДЗИ е 4,10, което е над средния за страната /Добър 4,05/.

Шестима са отличниците от втората матура по английски език. Това са Атанас Илчевски, Антония Драганова, Димитър Ганин, Нели Петрова, а работите на Мартин Славов и Михаил Михайлов са оценени с пълни шестици. Общият успех на учениците, предпочели да държат матура по английски, е много добър .

На ДЗИ по география и икономика обобщената оценка също показва много добро представяне на дванадесетокласниците. С резултат от 63.65 точки те надскачат средното ниво за страната, което е 50.75. С отлична оценка е Полина Георгиева.

21 зрелостници държаха втора матура по биология и здравно образование. Обобщените оценки на бероновци показват, че представянето им е било с 14% по-високо от това на техните връстници в региона и страната. С отлична оценка е Трифон Дянков. Само две стотни до пълната шестица не достигнаха на Георги Костадинов, който се яви по желание на трета матура по математика и закова резултат от 5,98.

Тази година за първи път втората матура е по профилиращ предмет и от зрелостниците се изискваше много по-високо ниво на знания. Нов регламент имаше и при матурите по БЕЛ. Въпреки нововъведенията и Ковид ограниченията резултатите от ДЗИ-тата показаха, че СУ „Д-р П. Берон“ осигурява подготовка, гарантираща резултати над средните, подчерта Боянов. Така училището се нарежда сред най-добрите в областта и страната, каза още директорът.