13
Съб, Юли
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Таня Козалиева бе отличена в Национална класация за дигитални учителски блог решения

Свиленградчанката Таня Козалиева стана един от победителите във втората Национална класация за дигитални учителски блог решения „DIGITAL-TEACH BLOGS BG 2021“. Тя спечели статуетката в категория „Идентичност в образователните практики“. Наградата на общо петте отличени в различните категории бе връчена от еврокомисаря за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта на ЕС Мария Габриел на официална онлайн церемония на 14-и януари.

Днешната награда е признание за труда, всеотдайността, упоритостта, идеите на учителите, полагащи усилия знанието да стигне до всеки един ученик, включително с нови методи на преподаване, написа Мария Габриел на профила си във Фейсбук след награждаването. „Цифровите технологии заемат важно място в учебния процес. Те никога няма да могат да заместят преподавателите, но могат да бъдат източник на възможности и решения. Вярвам, че технологиите в ръцете на добре подготвен учител могат да преобразят учебния процес“, споделя още еврокомисарят.

Впрочем, надпреварата се проведе в два кръга. Първият бе подбор от вътрешна комисия, която от всички участници класира 7-те най-добри блог страници. Победителите в различните категории – „Модерна педагогика и дигитализация“, „Учителят личност“, „Общност, култура и символи“, „Идентичност в образователните практики“ и „Хоризонт в образованието“, пък бяха определени с гласуване в социалната мрежа Фейсбук.

Все повече учители участват и допринасят за целта на класацията - споделянето на знания сред образоватeлните общности в България, информират организаторите. Националната класация има принос за реализирането на Европейската рамка за дигитални компетенции на учителите в Европа (European Framework for the Digital Competence of Educators: DigCompEdu), подчертават те.Таня Козалиева участва с блога си https://kindercoder.blogspot.com/?fbclid=IwAR3AtDDhVBU8EVWWDfV71UZSKG2yAb9Q5ltIzH__UJhGHAgmo8EQTV1A4HQ, който бе стартиран през 2018-а година като дневник на дейността на школата по програмиране Kinder Coder, основана в Свиленград по това време.

СМ