04
Пон, Юли
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Сред новозаболелите е и абитуриент от ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград

Само за една седмица (от 8-и до 14-и януари) 113 души от община Свиленград и 34 от Любимец са дали положителни проби за коронавирус, информират от Регионалната здравна инспекция. Впрочем, оттам преди няколко дни на пресконференция заявиха, че от началото на пандемията в момента се отчита най-сериозния ръст на заболеваемостта в Хасковска област, като именно в Свиленград и Любимец тя е най-висока. На картата вече сме в тъмночервената зона.

За изминалото денонощие пък в областта са регистрирани 130 положителни случая на Ковид. Лицата са от всички общини без Симеоновград. Сред новозаболелите е дванадесетокласник от свиленградската ПГССИ „Христо Ботев“, както и няколко ученици от Хасково и Димитровград. Положителни проби са дали още старши учител от ДГ 22 „Звънче“ (Хасково) и негов колега от СУ „Н.Рилски“ (Харманли).

195 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения, съобщават още от РЗИ. Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 19708. Излекувани са 11171. Починали са 1273 души. Починал през предходните 24 часа e мъж на 79 години от община Хасково.

см