29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Месец след обявяване на извънредното положение в страната местните парламентаристи не спират с благотворителните си акции

Месец след обявяване на извънредното положение в страната общинските съветници от ПП ГЕРБ - Свиленград не спират с благотворителните си акции.

От направените лични дарения местните парламентаристи предоставиха сумата от 500 лева за построяването на параклис в село Младиново. Те считат, че във времената, в които живеем и в навечерието на едни от най-светлите християнски празници, хората трябва да запазят духа и вярата си в Бог.

За всички служители на центъра на „Спешна медицинска помощ“ в Свиленград пък съветниците дариха 25 теста за изследване против COVID – 19, за да могат и медиците, и хората, с които се срещат, да са спокойни, че между тях няма заразени. Осигурени бяха и предпазни маски и калцуни. От Бърза помощ споделиха пред "Старият мост", че са изключително благодарни за дарението: "Трогнати сме от жеста. Човеколюбие, състрадателност, съпричастност, отзивчивост. Думи, които се отнасят все за хора с големи сърца. Всички вие сте такива хора. С огромни сърца. Сърца, побиращи тревогата и грижата за ближния. Благодарим ви за желанието да ни помогнете!"

За Великденските празници над 100 нуждаещи се семейства в общината и деца – сираци, ще получат от съветниците козунаци и пакети с храни.

До настоящия момент дарителите са раздали над 1000 предпазни маски и дезинфектанти за нуждите на МБАЛ-Свиленград и жителите в общината. Паричните дарения за местната болница са вече 3 500 лева. Над 4 000 кг пък са дарените храни.

Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Свиленград честитят предстоящите християнски празници на всички жители на общината, като им желаят здраве, сили и светлина в душите!

СМ