27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 дни в 20-километров участък  от АМ “Марица" преди ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

След насочване на чакащите  ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово АПИ почиства  участъка от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя.

  Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да пазят чистота и в 20-километровата отсечка през 2 км ще бъдат поставени знаци, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, като част от мерките за ограничаване на COVID-19. В понеделник се очаква почистването да приключи и във вторник ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв. 

На буферния паркинг край с. Узунджово вече е осигурено място за около 1500 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 1500 камиона. За сметка на бюджета на Агенцията паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяването му през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на заразата.