19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Обявените конкурси за служители в Агенция „Митници“ на МП „Капитан Андреево“ и МП „Капитан Петко войвода“ са отложени до второ нареждане. Няма да се проведе в предварително обявения срок и конкурсът за директор на „Социални грижи“ в Свиленград.

Мерките се налагат заради опасността от разпространение на коронавируса.

Решението за отсрочване завари конкурса за 6 щатни бройки /инспектор, водач на куче и 4 места за „Рентгенови системи“ в Отдел „Борба с наркотрафика“ на МП „Капитан Андреево“ още след приключване на първия етап. След прегледа на документите до конкурс са допуснати 40 души за позициите „инспектор“ и „водач на куче“ и 46 – за „Рентгенови системи“. Има съвпадение в имената на допуснатите, тъй като голям процент са кандидатствали едновременно за различните позиции. За 4 обявени щатни бройки за митнически инспектори на ГКПП „Капитан Петко войвода“ е дадена на 37 души „карт бланш“ да преминат в следващия етап. Кога точно ще се проведат тестовете и интервютата все още не е известно и вероятно датите ще бъдат обявени на страницата на Агенция „Митници“.

Още един конкурс, касаещ нашия регион, е отсрочен – за директор на Дирекция „Социално подпомагане“- Свиленград. Причината е идентична – взетите на национално ниво мерки за ограничаване разпространението на Covid-19. Както „Старият мост“ писа, за длъжността има само един кандидат – Петя Колева.

СМ