25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Само за 3 дни нови 45 души в Свиленград и 11 в Любимец са поставени под карантина

Първите помощи, събрани от благотворителната кампания, инициирана от кмета арх. Анастас Карчев, раздадоха днес. Служители на Социалния патронаж разнесоха чантите с пакетирани и бутилирани дълготрайни хранителни продукти и консерви на 40 нуждаещи се и техните семейства в Свиленград. 30 от пакетите с храни са предоставени от общинската организация на ГЕРБ, чиито представители лично ги занесоха в сградата на администрацията, за да бъдат раздадени на съгражданите им в нужда /на снимките/.

В кампанията, която продължава и в момента, с дарения се включиха служителите на Общинската администрация, членове на местни неправителствени организации и граждани. Когато отново бъдат събрани достатъчно помощи, ще бъдат дарени на нуждаещи се, сподели секретарят на ОбА-Свиленград и член на извънредния щаб за борба с коронавируса Надя Пеева.

Тя съобщи още, че само за три дни от 25 до 27 март нови 45 души в Свиленград и 11 в Любимец са били поставени под карантина. Така общият брой на хората в социална изолация в двете общини става 103 – 69 в Свиленград и 34 в Любимец. Голяма част от карантинираните са прибрали се от рискови страни като Италия, Испания, Нидерландия, Германия, Франция, Англия и др. Немалък е и броят на поставените в социална изолация международни шофьори, завърнали се наскоро от курс. Те също задължително остават у дома 14 дни, освен ако не тръгнат отново на път с камиона си, обясниха за „Старият мост“ от РЗИ.

На всички са връчени предписания да не напускат домовете си, като за изпълнението следи МВР.

Диляна ЦВЕТКОВА