24
Сря, Юли
37 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет /ВСС/ гласува на свое заседание днес пълно доверие на Мария Кирилова да заеме за постоянно поста районен прокурор в Свиленград. При гласуването след интервюто с нея тя получи 10 гласа „за“ и 0 „против“ и с пълно единодушие бе избрана.

Кирилова бе подкрепена от главния прокурор на Република България Иван Гешев, който заяви, че тя познава много добре спецификата на района и досега като временно изпълняваща длъжността се е справяла добре. И други прокурори от ВСС изразиха положително отношение към кандидатурата й.

Припомняме, че този пост е свободен от началото на септември 2017 г., тъй като дотогавашният ръководител Антон Стоянов бе назначен за прокурор в Окръжна прокуратура – Хасково. След оттеглянето му за временно изпълняващ длъжността бе назначена Мария Кирилова до провеждането на конкурс от ВСС за избор на нов шеф на тукашното обвинение. Такива процедури в периода 2017 – 2019 г. бяха откривани на 7 пъти, но по една или друга причина се проваляха.

СМ