21
Вт, Май
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Районна прокуратура – Свиленград внесе предложение до кмета на Община Свиленград и до председателя на Общинския съвет за засилване на системата за видеонаблюдението в Свиленград и малките населени места. Целта е предотвратяване на престъпления против собствеността, нелегалното преминаване на чужди граждани през страната, опазване на обществения ред, пътната безопасност и др.

Искането е да бъдат поставени допълнителни видеокамери в райони, където има такива, и нови - в населените места, където няма. Засилването на видеонаблюдението е необходимо и заради характерното географско разположение на региона – наличието на гранични пунктове, които са изключително натоварени, участък на автомагистрала „Марица“, хазартни обекти, хотели и др.

До момента има изградено видеонаблюдение на 17 места в района на община Свиленград.

„Чрез засилване на видеонаблюдението ще се осигури по-надеждна защита на общинската и частната собственост, на спокойствието и сигурността на хората“, казва Мария Кирилова, и.ф. административен ръководител на Районна прокуратура – Свиленград.

Предложено е да бъде изграден и общ координационен център в Свиленград, чрез който да се проследява в реално време обстановката по места. Предстои Общински съвет-Свиленград да вземе решение по предложението за надграждане и модернизиране на системата.