23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Прима балерината Маша Илиева идва в Свиленград на 15 юли заедно с деца от школата си. Те ще се включат в благотворителния концерт в подкрепа на 12-годишната Никол Джемперлиева.

Както вече е известно, момичето е диагностицирано с тумор в мозъка. За операцията, която ще бъде направена в Турция, са необходими 60 000 лева. Сумата е непосилна за семейството на Никол и поради това в Свиленград се организира мащабна кампания за събирането й.

Концертът ще е от 19:00 ч. в салона на читалище „Просвета 1870“. В него освен балерините от известната школа, в която се обучава и свиленградчанката Виктория Панайотова, ще вземат участие много тукашни групи. В музикалната проява ще се включат СК „Златните момичета“, ДФГ „Тракийска китка“, балетна школа „Сребърни пантофки“, мажоретният състав на Свиленград, китаристът Виктор Костадинов с ментори музикантите от „Рок група 0379“, ВИГ „Приятели“ със солист Натали Грозева и детският духов оркестър на Свиленград. Освен това със свое изпълнение в концерта ще се включи пианистката Ева Ангелушева от Националната музикална гимназия „Любомир Пипков“ в София.

Диляна ЦВЕТКОВА