30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Никол Джемперлиева спешно се нуждае от операция в Турция, струваща 60 000 лева

С различни инициативи свиленградчани се опитват да помогнат на 12-годишната Никол Джемперлиева, която има нужда от скъпо струваща операция и лечение в чужбина. Момичето е с диагноза тумор в мозъка, а сумата е непосилна за почти всяко българско семейство. 60 хил. лв. струва само операцията.

Училища, клубове, отделни граждани се включват в кампанията. Поставени са кутии за набиране на средства на различни места в града. Дарителска кампания обявиха от ОУ „Иван Вазов“, в което Никол е ученичка. От 2 юли до 5 юли във фоайето на училището бе поставена кутия, в която всички ученици, родители и граждани, съпричастни към благотворителната кауза, биха могли да направят своето дарение. След това ще бъдат обявени набраните средства.

Дрехи, обувки, играчки, домакински уреди, книги и др. вече се продават благотворително от свиленградчани в социалната мрежа в подкрепа на Никол. За по-малко от седмица членовете на групата „Благотворителен базар в полза на Никол“ във Фейсбук достигнаха близо 1 700. Различни вещи за продажба предлагат хората, като нещата бързо се продават.

На 1 юли от 19:00ч. в Спортна зала Свиленград бе организиран благотворителен Zumba fitness клас в помощ на Никол Джемперлиева. На 3 юли пък имаше йога практика с такса 5 лева. Фризьори, гримьори, маникюристи, козметици от Свиленград също подкрепиха каузата, като изкараните пари от услугите им ще отидат за Никол.

Фотограф от Свиленград пък предлага фото сесия, която струва 20 лева. Срещу тази сума всеки включил се ще получи диск със снимките си, а средствата ще бъдат преведени по сметката на Джемперлиева. Инициативата стартира след 7 юли от 19:00 ч. в парка. Записвания се правят на тел. 0899/ 152 428, Асен Найденов.

681 лв. пък събра благотворителното представление на „Академия млад актьор“. Детският театрален състав изигра на 2 юли на сцената на читалището постановката „Трампа за кукуригу“. Преди представлението младежи от Интеракт Свиленград организираха благотворителен кулинарен базар, а събраната сума от продажбата бе 621 лева.

Две групи деца от Свиленград сами се организирали и от няколко дни в центъра на Свиленград са опънали сергии, на които продават направени от тях неща. Момиченца във 2 и 3 клас от ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Д-р Петър Берон“ предлагат гривни и гердани от мъниста. Само първия ден успели да спечелят 230 лева, а втория до обяд – 80 лева. Ще продължат с продажбите всеки ден, като целта им е да съберат поне 1 000 лева. За два дни от продажбата на домашна лимонада и кулинарни лакомства друга група момичета пък спечели 330 лева, като децата също са с намерение да не се отказват.

Близо 2 000 лева дари младото семейство Мария и Даниел Георгиеви. Те се врекоха един на друг на 22 юни. Преди сватбата решили, че вместо букети ще събират пари, които да дарят за благотворителност. Още като разбрали за Никол, решили, че ще подкрепят каузата, в която се включи цял Свиленград.

На 4 юли от 20:00 часа на откритата сцена до общинската библиотека ще се проведе и благотворителен концерт на Детска хорова школа.

Никол е отлична ученичка, активно се включва и се изявява в състезания и конкурси, печелила е много награди, участва в отбора по хандбал. Съучениците й я обичат, защото е добър приятел и самата тя се е отзовавала в трудности и беди. В нейна подкрепа е открита и банкова сметка за набиране на средства.

Банковата сметка за дарения е :

ЦКБ BIK:CECBBGSF

IBAN: BG20 CECB 9790 1087 3091 01

Титуляр на сметката е Галина Христова Джемперлиева – майка на детето