Общество
Инструменти
Шрифт

Музикално нашествие от чуждестранни и наши звезди ще залее Свиленград от 13 до 16 юни по време на фестивала на балканската скара. Концертите ще са в парк „Младежки“ от 19:30 ч. и ще са безплатни.

На 13 юни на сцената ще се качи Георги Милчев – Годжи. Китаристът от „Ку-ку бенд“ ще изпълни едни от най-нашумелите си парчета. Преди него градусът на настроението ще вдигне Аристос Константину, който обещава страхотно бузуки парти. Програмата ще продължи с младата поп звезда Тита. Тя ще зарадва почитателите си на 14 юни. Подгряващи изпълнители ще са Енчев и Мариета. Може би една от най-големите изненади за музикалните ценители, ще е изявата на турската банда „Dolap Dere Big Gang“, която е планирана за 15 юни. Артистите успяват да предизвикат истински фурор с изпълненията си на евъргрийн парчета, примесени с ориенталски мотиви. Групата посети страната ни неотдавна за поредица от интервюта. Достоен завършек на фестивала ще е концертът на величието на сръбската музика Весна Змиянац и Millenium Band.

„Свиленград мези“ се провежда за втора поредна година. Традиционно и този път най-добрите майстори на грила от България, Гърция, Турция, Сърбия и др. ще завъртят специалитетите си за всички гости. Програмата на фестивала е целодневна и изключително богата откъм разнообразие. Детска анимация, спортни демонстрации, караоке изяви, игри и какво ли още не ще разнообразят ежедневието на свиленградчани.

„Свиленград мези“ е част от традиционния фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“, организиран за 14-и пореден път от НЧ „Просвета 1870“ под патронажа на кмета Георги Манолов. Музикалната надпревара ще е от 14 до 16 юни, като международното участие този път ще е в лицето на танцьорите от клуб "Тракия" - Одрин с ръководители Невин Ъшък и Толга Гелди.

Диляна ЦВЕТКОВА