17
Сря, Юли
29 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тодор В. е извършителят на вчерашното убийство в любимецкото село Лозен, за което „Старият мост“ писа. Той живеел на семейни начала с дъщерята на 74-годишния загинал Георги Янчев. Това съобщиха от Районната прокуратура в Свиленград.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента е установено, че извършител на деянието е Тодор В., на 54 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. На 26 май той гостувал в дома на тъста си в с. Лозен. Използвал е оръжието в двора на къщата, като по непредпазливост е прострелял Янчев, след което е подал сигнал на тел. 112.

Тодор В. не е притежавал законно разрешително за пушката. Предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост другиму с огнестрелно оръжие и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс - за притежаване на оръжие без надлежно разрешително.

Разследването по случая продължава.

СМ