15
Съб, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

С традиционното празнично шествие отбелязахме 24 май

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ за поредна година се включиха в благотворителната кампания „С тениски на бала“. Зрелостниците се отказаха от скъпите си тоалети и решиха да отидат на изпращането си в училище с тениски. Парите за официалните дрехи те дадоха за благотворителност.

Сбогуването с учителите бе на 24 май. Петдесет са дванадесетокласниците в СУ „Д-р Петър Берон“. Балът на бероновци ще е на 26 май в ресторант „Хестеа“. Единият клас е решил след тържеството да замине на почивка в Анталия (Турция), а другият – за остров Закинтос.

Близо 3 000 лева бяха събрани в инициативата „С тениски на бала“, а средствата бяха дарени за лечението на 4-годишната Лили от Свиленград. Момиченцето има злощастната съдба при раждането да загуби майка си. Тя е недоносено бебе и има изоставяне във физическото развитие. За лечението й е необходима кинетична и физиотерапевтична терапия. В момента Лили е на рехабилитация в Германия, за което са нужни средства.

След изпращането в училище абитуриентите се насочиха към центъра на Свиленград, където бе традиционното шествие за 24 май. За последен път като ученици пред събралите се стотици жители и гости на бул. "България" дефилираха и зрелостниците от ПГССИ „Христо Ботев“, които тази година са 72-ма. Изпращането им в школото бе днес. За утре пък е насрочена и балната им вечер, която ще е в ресторант „Марица“. След това абитуриентите заминават на екскурзия за гръцкия остров Закинтос.

В парада за 24 май се представиха всички училища, детски градини, спортни клубове, танцови, музикални и хорови школи. Празничният ден започна с благодарствен молебен към светите братя Кирил и Методий, отслужен от архиерейския наместник отец Константин в църквата „Св. Троица“.

Диляна ЦВЕТКОВА