18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Многодетна майка от Любимец изостави шестте си отрочета и изчезна. Същевременно бащата на малчуганите е в затвора. От отдела „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ в Свиленград веднага са реагирали и по най-бързия начин са се погрижили за хлапетата.

Най-малките от тях са едва на 1,5 и 2,7 г., като и двете са били настанени в приемни семейства. За 8-годишното им братче ще се грижат от Центъра за настаняване от семеен тип, а за другото – на 12 г., от ЦСОП „Стефан Василев“. Останалите две са пълнолетни.

За още три деца от Димитровче, изоставени от майка си, съобщават от ДСП-Свиленград. Бащата на момичетата е починал. Родителката пък била издирена, но подала заявление, че не може да се грижи за отрочетата си. Те били настанени при леля си. И трите учат в ПГССИ „Христо Ботев“, като редовно посещават гимназията и са с добър успех.

На 8, 9 и 10 май пък в ДСП-Свиленград са получени сигнали за общо 9 заловени нелегални малолетни, непридружени от родителите си лица. Три от тях са били от Ирак, а шест – от Афганистан. Децата са били настанени в регистрационно-приемателен център на Държавната агенция за бежанците.

Диляна ЦВЕТКОВА