21
Пет, Юни
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Днес за пръв път установих колко силна енергия има във вашия регион, заяви хитовата писателка Мария Лалева в Свиленград. Тя се срещна със свои почитатели тук на 14 май. Визитата й бе по покана на дамите от „Лайънс клуб – Свилена“.

„Днес посетих няколко забележителни места в общината – крепостта и гробницата край Мезек, шато „Катаржина“, и навсякъде кожата ми настръхна. Въздухът буквално трептеше. Вие сте свикнали с тази вибрация и не я усещате, но аз, като новодошъл тук, се заредих силно с положителната енергия на вашия край. Само едно море ви липсва“, каза още Лалева.

Макар, че тя е автор на три стихосбирки - „Личен архив“ (2014 г.), „Не съм ви ближна“ (2016 г.) и „Благословете Юда“ (2019 г.), разговорът по време на срещата с почитатели в Свиленград се завъртя върху книгата й „Живот в скалите“. Вече 30-а седмица романът не слиза от класациите за най-продавани книги в редица книжарници, а само за 3 месеца се превърна в бестселър на 2018 г.

Конферентната зала в хотел „Свилена“ бе изпълнена до краен предел с нетърпеливи читатели, които очакваха да чуят повече за „Живот в скалите“ лично от Мария Лалева.

„В романа става въпрос за пътя до ръба на нашите граници. Тогава, когато си там и трябва нещо да направиш. Посланието, което исках да предам на читателя, е, че ние сме собственият си избор и че няма виновни или заслужили за провалите и успехите ни извън нас самите“, подчерта Лалева. Сподели, че се открива повече в мъжките образи в творбата, отколкото в женските. „Всички герои в романа сякаш изведнъж ми взеха думата и заживяха собствен живот. Аз само записвах развитието им. И така - до края“, разказа още Мария Лалева.

Диляна ЦВЕТКОВА