19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

В навечерието на Деня на Европа- 9 май, Областният управител на Хасково Станислав Дечев стартира кампанията „Европа е нашият дом!“.

В рамките на инициативата ще бъдат раздадени над 1 000 плаката за всяка класна стая в областта, за всяка библиотека, читалня, читалище и другите културни институции. Плакатът дава информация за символите на Европейския съюз. От него ще научим, че девизът на ЕС е „Обединен в многообразието“, че на знамето на ЕС са изобразени 12 златни звезди на син фон, ще си припомним, че химнът на обединена Европа е „Одата на радостта“- фрагмент от IX симфония на Лудвиг Ван Бетовен. Изданието дава информация за държавите-членове на ЕС, за основни институции на ЕС и за правомощията им. Плакатът ще достигне до всяка класна стая в областта и до всеки ученик със съдействието на РУО на МОН Хасково, а до читалищата - със съдействието на секретаря на най-голямото читалище в региона „Заря-1858“ Александър Милушев и Представителството на Съюза на народните читалища в България за Хасковска област.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев обявява и фото-конкурс на тема „Европа е нашият дом!“ Губернаторът очаква любителски снимки от деца и ученици от региона, които да покажат, че Европа е нашият дом. Конкурсът е традиционен по повод Деня на детето, а тази година ще бъде посветен на общия ни европейски дом и бъдеще. В срок до 24,00 часа 26 май 2019 г. очакваме на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. най-добрите снимки от Хасково и областта на тема „Европа е нашият дом!“, включително и фотографии от класните стаи, където са поставени плакатите, подарени от областния управител на Хасково Станислав Дечев.

Всички снимки ще бъдат публикувани в специален албум на фб-страницата на Областна администрация Хасково, с информация за автора, училището и класа на 27 май. Там чрез гласуване от потребителите на социалната мрежа до 31 май, включително, ще бъде определен победителят във фото- конкурса „Европа е нашият дом!“. Церемонията по награждаването на най-добрите фотографи сред учениците, ще бъде организирана по повод Деня на детето и обявена по-късно.