12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Житейските рани ме правят по-силна

Надя Казакова е родена в Свиленград на 7 септември 1982 г. Завършила е музикална паралелка в Димитровград. В момента учи в Софийския университет, специалност педагогика с профил музика. От 2001 до 2005 година е участвала в Националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“. След това постъпва в 7/8 АД („Шоуто на Слави“), като част от петорката в предаването „5 Старс“. Живее в София, но винаги, когато има време, се връща в родния край.

- Надя, ти бе гвоздеят на програмата на Трифон Зарезан в с. Димитровче. Харесва ли ти да пееш на подобни тържества, или се съгласи, защото ти е родно село?

-Първо, искам още веднъж да благодаря за поканата на Костадин Стефанов. Изключително съм щастлива, че бях част от празника Трифон Зарезан в с. Димитовче, защото този празник и село Димитровче са били част от мен винаги и така ще бъде! Казах го на хората там, на моите приятели от дете, на всички гости, казвам го и тук - освен семейството ми, те са първите хора, които ме подкрепяха с аплодисментите си и ме накараха да повярвам в себе си. Благодаря им! Пожелавам на всички много ползотворна година и да продължават все така да правят качествено вино, с любов! Да пея е удоволствие за мен, особено на хора, които обичат народната музика, почитат българските традиции и обичаи. А за моето село съм пяла много пъти и ще продължавам да го правя, както и за моят роден Свиленград. Така го чувствам!

- Оркестърът, с който беше на тържеството, бе представен като „Димитровче“. Откога с този състав сте на музикалната сцена и защо това име избрахте?

- Името измислихме, когато моите колеги дойдоха вкъщи да пием от прочутия чай на баба ми с мед от Димитровче. Нямаше как да е с друго име. В този състав сме за първи път. С трима от колегите - Райко Севов, Милен Димитров и Яни Тонев, работим заедно, но Драго Варимезов го взехме на заем от орк. „Орфей“, а Наско Ламбов - от неговия оркестър. Всички са невероятни професионалисти и така се работи лесно, с удоволствие и усмивка. От музика на живо по-хубаво няма. И изненадата, която ни спретна Милко Калайджиев, беше супер! Милко на първо място е човек, с главно Ч и го е доказвал много пъти!

- Като че ли напоследък медийният интерес към теб понамаля. Как се развива певческата ти кариера в момента?

- За мен винаги е било важно да пея. В момента съм част от „Представителен ансамбъл на въоръжените сили“ (ПАВС). От около година съм част и от трио „Ладена“. Работя с невероятни хора и професиналисти - Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Роси Кирилова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Емилия Валенти, Сунай Чалъков, танцова формация „Алгара“ и момчетата от „Армейска песен“, под вещото ръководство на Снежина Темелкова. Съвсем друга сцена ни свързва, имаме много концерти в страната и чужбина. Ще се радвам да гостуваме и в Свиленград. С бенда имаме участия.

- Как стоят нещата при теб в личен план?

- Имам прекрасно семейство. Майка ми и баща ми, брат ми и неговото семейство, баби и дядовци, всички са в Свиленград и в Димитровче. Синът ми Виктор е с мен в София, но много му харесва в Свиленград и Димитровче и използва всяка ваканция, за да прекара по нашия край. 10-годишен е и спортува джудо. Стана 5-ти в България в неговата категория. Много си обичам племенниците и често ми гостуват в София. Щастлива съм! И да искам да кажа друго, не намирам смисъла. Аз съм много позитивен човек. От всяка житейска ситуация се старая да извличам урок. Мисля, че случайности няма. Винаги благодаря за всяка рана, която животът ми е нанесъл. Защото раните ме правят по-силна. Просто благодаря за всичко, което не ме убива!

- Голяма популярност придоби след участието си в шоуто на Слави Трифонов преди 15-ина години. Поддържате ли някаква връзка с екипа му и с участниците в тогавашния формат?

- Да, с всички сме в прекрасни отношения. С почти всички се виждаме, имаме съвместни участия и концерти. Аз работя с всички колеги, с които животът ме е свързал, още от Ансамбъл „Филип Кутев“, от телевизия „Веселина“ и съм щастлива, защото всеки ми е важен.

- Какви са бъдещите ти планове?

- Човекът на изкуството няма планове, а Божествена искра и това е... Със сигурност ще пея. Бъдете здрави! С чисти мисли и честни намерения!

Интервюто взе: Диляна ЦВЕТКОВА