17
Сря, Апр
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Родители и третокласници в шеметна надпревара „Мама, татко и аз“

Състезание „Мама, татко и аз“ организираха дамите от свиленградския „Лайънс клуб – Свилена“. То бе част от инициативата за безопасност на децата в градска среда „Пази ме – аз съм твоето бъдеще!“, която се провежда за четвърта поредна година.

Състезанието премина с много емоции и сълзи от смях. В шеметната надпревара се включиха по четири семейства на третокласници от ОУ „Иван Вазов“, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Христо Ботев“ (с. Левка). Като на всяко състезание, имаше и фен клубове, които шумно подкрепяха своите отбори. Някои се бяха подготвили и с плакати.

Децата и техните родители мериха сили в различни атрактивни игри, показващи семействата от забавната им страна. Всяка една от тях беше за бързина и добра координация между майка, татко и дете. Малчуганите не само се забавляваха, а и успяха да научат много за това как да се предпазват от останалите участници в движението и как безопасно да играят навън. Като на всяко състезание и тук имаше награди. Журито от „Лайънс клуб - Свилена“ единодушно реши за победител да обяви всички участници в надпреварата.

„Бъдете внимателни, мили деца! Бъдете бдителни и отговорни, възрастни хора! Пазете децата - те са нашето бъдеще“, закри състезанието тазгодишния президент на клуба Веселина Чавдарова.

Диляна ЦВЕТКОВА