19
Нед, Май
23 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Софийските полицаи търсили нелегален цех за цигари, нищо не намерили

Спецченгета от София блокираха в петък (14 септември) селата Студена и Дервишка могила. Жител на Дервишка могила каза за „Старият мост“, че по двама униформени вардели на входа и изхода на селото и следели кой влиза и излиза. Записвали и данните на шофьорите, като, освен леки автомобили, проверявали и селскостопанска техника.

Щателно са били претърсени и постройки в стопанските дворове на бившите ТКСЗ-та в двете села. Според ползватели на сградите ченгетата търсели машини за пълнене на цигари, но не открили нищо.

От години помещенията – обори и складове, се употребяват от местното население за различни селскотопански дейности. Те са собственост на софиянец, който незнайно как се уредил да ги закупи. Мъжът притежавал стотина крави, отглеждани в Дервишка могила. За някои от сградите се водят съдебни дела за определяне на реалния притежател.

Жители на двете села подочули от униформените, че софиянецът се занимава с контрабандата на цигари и затова полицията претърсвала района. Най-вероятно операцията е част от мащабната акция, свързана с откритата в началото на септември нелегална фабрика за папироси в Карнобат, заради която е обвинен Миню Стайков, собственик на „Винпром Карнобат“.

СМ