23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 Двамата влюбени са решили да продължат съвместния си живот в Свиленград

Младеж от Свиленград направи романтично предложение за брак на приятелката си на крепостта „Царевец“ във Велико Търново“. Георги Стефанов паднал на колене пред любимата си Вилиана Нашкова и я изненадал с пръстен и огромен букет.

Специалния момент за бъдещото семейство е запечатал фотографът Христо Русев, който бил поканен от влюбения. Изненадата за 23-годишната девойка, подготвена от Георги, била огромна. Когато отишли на касата за билети за историческия обект, там Вилиана я чакал разкошен букет от червени рози. Русев пък бил скрит зад една колона и дебнел сюблимния момент, когато Георги падне на колене и поднесе годежния пръстен. Така и не стигнали до патриаршеската църква, където младежът първоначално планирал да направи предложението за брак. Трепетно развълнувана, разплакана от щастие Вилиана веднага казала „да“. За нея празникът се оказва двоен, защото има в същото време и рожден ден.

На излизане от крепостта от кабинката си се показал пазачът със строго изражение на лицето. Казал им веднага да отидат при управителя. Каква била изненадата им, когато всички служители, екскурзоводи, целият персонал излезли, за да поздравят влюбените с щастливото събитие.

Времето беше идеално за снимки – крепостта бе покрита със снежнобяла пелена, слънцето грейна, сподели фотографът Христо Русев.

22-годишният Георги е студент в Академията на МВР в Симеоново, специалност „Гранична полиция“, а приятелката му учи начална и предучилищна педагогика във Великотърновския университет. И двамата са от Свиленград. Връзката им е от шест години, още откогато са учили в тукашното ПГССИ „Хр. Ботев“. Георги и Вилиана не се колебаят дали да се върнат в родния си град, след като се дипломират. „В душата си сме свиленградчани и двамата“ - сподели младият мъж пред „Старият мост“. От романтичната история на младите нашенци се заинтересувал и директорът на Великотърновския исторически музей, който веднага я разказал на тамошната преса.

СМ