14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

1 815 лева заплата да получава кметът на Свиленград Георги Манолов, а от 605 до 803 лева – кметовете по селата. Тези възнаграждения ще бъдат подложени на гласуване на редовното заседание на ОбС на 28 февруари.

В докладната, внесена от Манолов, най-висока заплата – 803 лева, се предлага на кмета на Студена – Жельо Станков. 667 лева ще взема управникът на Момково Трифон Трифонов, а по 655 лева – Милен Милушев на Капитан Андреево и Таня Желева на Левка. Заплатата на кметовете на Сладун Иван Русев и на Младиново Марин Стратиев ще са 623 лева. Възнагражденията на всички останали – Димитър Петков (Мезек), Лозко Димов (Сива река), Вангел Христов (Чернодъб), Величка Рускова (Генералово), Костадин Господинов (Мустрак), Станка Александрова (Райкова могила), Атанас Стефанов (Димитровче) и Василка Димова (Пъстрогор), ще са 605 лева.

На основание чл. 12 от Наредбата за структурата и организацията на работната заплата се заплаща допълнително месечно възнаграждение в процент върху основната работна заплата за придобит трудов стаж и професионален опит, пише още в докладната.

Диляна ЦВЕТКОВА