Любопитно
Инструменти
Шрифт

Кампанията се провежда по инициатива на Студентския съвет към СУ "Св. Климент Охридски", чийто председател е свиленградчанинът Радослав Христов

Една минута може да направи Коледата вълшебна. Именно тази цел си поставят организаторите на "Минута за Коледа" за осма поредна година, в лицето на Студентски съвет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", чийто нов председател от скоро е свиленградчанинът Радослав Христов.

Инициативата е една от най-различните и стопляща сърцата на хиляди непознати в дните преди Коледа. Всяка година студенти и докторанти пишат писма с пожелания за празниците, които членовете на Студентския съвет събират и доставят до случайни пощенски кутии в различни краища на страната като приятна коледна изненада. Този път и свиленградчани ще бъдат зарадвани с такива писма, които лично ще бъдат оставени в пощенските кутии от Радослав.

„Здравей, непознати читателю! Искам да ти пожелая приятно прекарване на тези светли празници! Разпръсквай радост и добрина навсякъде около теб! Запази детското в себе си, радвай се на малките неща и остани завинаги лъчезарен и щастлив човек!“ ... Ето така започва едно от писмата тази година.

Тази година близо 4 000 писма ще отпътуват към различни кътчета на България, за да намерят своя нов дом или получател. В изминалите дни офисът на Студентски съвет се превърна в работилницата на Дядо Коледа, където всички писма бяха принтирани и опаковани в красиви коледни пликове. Следващ етап на кампанията е самото им изпращане, което се осъществява на класическия принцип на личното занасяне по всички краища на България. Това се изпълнява на абсолютно случаен принцип, за да разпръснем заедно коледния дух в навечерието на едни от най-топлите празници!