14
Нед, Апр
13 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт
DSC 1166DSC 0582Мажоретките на Свиленград се класираха четвърти в категорията „Традиционал корпус“ на Европейското първенство по Батън Туърлинг, провело се от 2 до 4 октомври в Линяно Сабиадоро, Италия. Освен четвъртото място нашите момичета извоюваха и шесто в „Параден корпус“. Квотата за участие в шампионата на Стария континент свиленградчанки спечелиха, след като станаха победители през май на Държавното първенство „Мадарски конник“. Така заедно с мажоретките от Шумен нашите сформираха националния отбор на България.
Свиленградските мажоретки под ръководството на Иванка Миткова, Петя Карагьозова и Ангелина Милчева за трети път представят страната ни на Европейско първенство. Миналата година те се завърнаха със златен медал за най-добра визия от Хърватска, а през 2012 г. взеха бронза от надпреварата във Франция.
В тазгодишното издание в Италия се включиха отборите на Белгия, Хърватска, Чехия, Англия, Франция, Холандия, Норвегия, Словения, Италия, Казахстан. Победител в повечето категории станаха състезателките на Чехия.
Следващото Европейско първенство ще бъде в Англия през 2016 г.
СМ