13
Съб, Юли
18 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт
Частното ловно стопанство на Христо Стоичков привличало глиганите
 
Слаба слука отчетоха двете свиленградски ловни дружества в края на сезона за диви прасета. Едва 79 шопара паднаха в жертва. За сравнение лани авджиите гътнаха 119 екземпляра. 53 диви прасета са отстреляли членовете на местното ловно-рибарско дружество (ЛРД), обединяващо 16 дружинки. Традиционно първенци в класацията са майсторите на чифтето от с. Студена. Там са паднали 17 прасета, едното – 205-килограмовият рекордьор за сезона. Следват ловците от с. Сладун с 14 свине. Пет са дружинките от ЛРД-Свиленград, които тази година не успяха да се разпишат с точно попадение.
Отстреляхме 26 диви прасета, заяви Петър Глушков, председател на другото ловно сдружение „Сакарци“, обединяващо дружинките от селата Лисово, Капитан Андреево, Дервишка могила и Планиново. По думите му при тях сезонът е бил с 50 % по-слаб от лани. Като причина Глушков изтъкна частните стопанства, които започнали интензивно да подхранват дивеча и прасетата се навъртали там. Такова е стопанството над Костур, Лисово и Дервишка могила, един от съсобствениците на което е Христо Стоичков.
Прием на документи за провеждането на курс за млади ловци тече в ловно дружество „Свиленград“, съобщи зам.-председателят му Петър Вангелов. Желаещите да се включат в курса могат да се запишат до края на февруари в офиса на сдружението.
Диляна ЦВЕТКОВА