23
Вт, Апр
11 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

vylk60-килограмов вълк застреляха през уикенда свиленградски авджии, които гостуваха на своите колеги от дружинката в маджаровското село Горни Главанак. Кръвожадният звяр бил повален от 30 метра с един-единствен прецизен изстрел.

Любителите на чифтето правели хайка за диви прасета в гористата местност „Кара кая“. Изведнъж кучетата се разлаяли и подгонили глутница от 4 вълка. Авджиите стреляли и ранили единия от хищниците, който обаче успял да избяга. Друг от глутницата паднал на мушката на Димитър Димитров. Само един точен изстрел на ловеца бил достатъчен 60-килограмовият екземпляр да остане на място. Ловецът е решил да си направи трофей за спомен от гръмнатия звяр. Бяхме на излет за дива свиня, но щом има вълци в района, диви прасета няма, казаха авджиите.

В началото на миналата година при излет за отстрел на хищници Стоян Стоянов от дружинката в Сладун повали вълк, преследващ стадо от кошути и елени. През декември 2013 г. пък авджиите в Сива река гръмнаха 50-килограмова вълчица.

Междувпрочем преди отстрелът на вълк се награждаваше със 100 лв. „От две години държавата не дава пукнат лев за гръмването на хищник и ловците си пестят патроните. Резултатът е, че популацията на вълците се увеличи“, коментират запознати.

Елена МИХАЛЕВА