Любопитно
Инструменти
Шрифт

Женитба обаче ще има на следващия ден от „края на света“

Нито една двойка не се е записала за сключване на граждански брак в Свиленград на 12. 12. 2012 г., за разлика от другаде в страната. Явно тук младите не вярват, че уникалното съвпадение на числото 12 носи късмет и щастлив съвместен живот. Може би причината да липсват желаещи за заветното „да“ се крие в това, че дните до 24 декември съвпадат с коледните пости, а и сакралната дата е в сряда.

Освен това според нумеролозите съчетанието от цифрите на 12 декември не предвещава успех. Причината е в сбора на числата едно и две. Тройката носи войнствената енергия на планетата Марс, която може да донесе неуредици и конфликти в брачните отношения. Не е изключено дори да се стигне до развод. От друга страна нумерологията твърди, че числото 12 е олицетворение на целостта на вселената.

Сватба обаче ще има на 22. 12, съобщиха от ГРАО. Дали пък в Свиленград фаталистите не са повече от романтиците? Ден след набедения апокалипсис една двойка се е записала да свърже сърцата си в добро и зло. Според календара на маите настоящият свят и времеви цикъл ще приключат на 21 декември тази година. Какво очаква планетата след това, древното племе не описва. За учените от НАСА пък този ден ще бъде съвсем обикновен. Те смятат, че няма данни за катаклизми или определена подредба на планети, които да доведат до гибелта на човечеството.

Диляна ЦВЕТКОВА