Любопитно
Инструменти
Шрифт

panchoПодготвям нови песни, искам да издам албум 

Разочарован съм, че отпаднах от „Гласът на България“, но имам планове и ще продължа да се занимавам с музика, сподели пред „Старият мост“ Панайот Панайотов – Пиер, след като участието му в новото телевизионно шоу в родния ефир приключи. Изявата му пред четиримата ментори, които набират попълнения за отборите си, бе излъчена в понеделник.

Свиленградчанинът, който е популярен в общината като Панчо Кръцата, изпълни „Ако ти си отидеш за миг“ на група „Импулс“. Песента е била определена от екипа на предаването. Предварително ми бяха дали 100 парчета, от които трябваше да подготвя 20, след което определиха да се представя с тази песен, обясни Панайот Панайотов. Музикантите знаят, че тя е сложна, а аз я изпях в оригиналната тоналност, освен това, трябваше да изпълня само първата й половина, а втората част на парчето дава повече възможност на певецът да покаже какво може, добави той.

За съжаление, докато нашенецът пееше на сцената, нито един от четиримата треньори – Кирил Маричков, Мариана Попова, Миро и Ивана, не се обърна, което означаваше, че неговото участие в шоуто приключва. В оценката си най-критична бе Мариана Попова, която каза на свиленградчанина, че пее добре, но за караоке бар. Ивана пък с усмивка му препоръча да пее, където му е добре. Според Кирил Маричков в изпълнението нямало достатъчно емоция и затова не е натиснал бутона. Мнение изрази и Миро, но то бе отрязано и хората не можаха да го чуят, обясни Кръцата. Популярният певец казал, че песента му е любима, а Пиер я изпял прекрасно, но не го е избрал, тъй като не бил подходящ за неговия отбор.

При представянето на Панчо пред треньорите в залата имало негова агитка от Свиленград. На специално място в публиката бил и Слави Трифонов, който с Ку-Ку бенд е изпълнителен продуцент на шоуто. После приятелите на Панайот му разказали, че по време на изпълнението му Гологлавия вдигнал ръце към журито в недоумение защо никой от треньорите не се обръща. Както „Старият мост“ писа на предварителните кастинги Слави Трифонов обяви свиленградчанина за свой фаворит. След тогавашните изпълнения на Пиер шоуменът казал на музикантите и останалите членове на журито „Дойде един от Свиленград в центъра на София и ни разби“.

Съжалявам, че отпаднах не толкова заради себе си, колкото заради името на Свиленград, сподели Панайот. Що се отнася до мнението на Мариана Попова, мисля, че и в караоке баровете се изявяват достатъчно талантливи певци, добави той. Не може да не се получи трепет на гласа, самокритичен е Кръцата. Напрежението от представянето пред журито е голямо, но смятам, че песента си я направих нормално, каза още 55-годишният свиленградчанин. Според него в телевизионния формат има известна доза несправедливост.

Панайот Панайотов обаче няма намерение да се отказва и ще продължава да се занимава с музика. Започнал е през 1974 г. и е свирил с много групи. След дългогодишно прекъсване, през 2009 г. се завръща в бранша с авторската си песен „Любов с вкус на пелин“. След това прави второ авторско парче - „Остани“. Сега подготвя още песни, като има намерение да ги събере в албум. За година и половина постигнах достатъчно – две авторски песни и минута и половина безплатна реклама в най-гледаната телевизия, сподели с усмивка Панчо. Според него хубавият глас е дар от Бога. Гласът обаче трябва да се поддържа, трябва да го ухажваш и да се грижиш за него повече, отколкото за жена, каза нашенецът.

Елена МИХАЛЕВА