25
Вт, Юни
6 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Ирландецът Ронан Девлин паркира велосипеда си за една нощ в Свиленград на път за Япония. В сряда вечерта разгледа града, а четвъртък отпътува от България през ГКПП Капитан Андреево.

Ронан живее в Лондон, тръгнал е от там с колелото си на 7 януари т. г. Очаква да стигне крайната си дестинация – Страната на изгряващото слънце, след около година. Досега е прекосил Франция, Германия, Белгия, Австрия, Унгария, Сърбия, България. От четвъртък продължава през Турция, страните от Близкия изток, Китай, за да стигне целта си. Движи се само с велосипеда. На ден изминава максимум 70 км, а целият му маршрут е 15 000 км.

„Предприех това пътуване, за да опозная света. Това, което може да се види на колело – хората, природата, по друг начин не може – сподели пред „Старият мост“ Ронан. - А и искам да изпитам собствените си възможности.“ В България обаче го „хванал“ снегът с виелици и голям студ. Тогава от границата със Сърбия го качил на камиона си наш шофьор и го откарал във Враца. После минал през София, Своге, Вакарел, Пловдив, Бачковския манастир. България му харесва – и природата, и гостоприемните хора. Ронан Девлин е на 30 години, работи в телевизия ITV. Завършил е „Социални проучвания“ в Харвард. В университета се запознал с един българин, който сега живее в Шанхай. Затова, стигне ли Китай, ирландецът ще му отиде на гости, за да се видят.

СМ