04
Съб, Юли
17 Нови статии

Любопитно
Инструменти
Шрифт

Станислав Маринов – TLay се състезава в категорията „Специална награда за ъндърграунд артист“

Свиленградският изпълнител Станислав Маринов – TLay е сред номинираните в класацията на хип-хоп наградите на България „359 Hip-Hop Awards 2017“. Той се състезава с още четирима в категорията „Специална награда за ъндърграунд артист на сайта“, която е за изпълнители без договори с музикална компания и чиито песни не се въртят по радиото. Преди да влезе в ТОП 5 TLay бе отсят от компетентно жури сред много други български рапъри. И преди той е участвал в надпреварата, но в категория „Композитор на хип-хоп инструментали“.

Организаторите са избрали тази година Станислав да влезе в класацията с песента „Себе си“, музиката и текстът на която са негово дело. Видеото е заснето изцяло в Свиленград, а режисьор е друг нашенец - Александър Чобанов („Dope Vision“). „Написах песента с идеята да докосна хората, които имат нужда от мотивация и са паднали духом, както и тези, които се стремят към успеха, за да си припомнят на какво са способни. Човек колкото и да е загубил, винаги има себе си, а това е достатъчно да постигне и непостижимото“, сподели Станислав пред „Старият мост“.

Церемонията ще се проведе на 3 февруари в столичен хотел. Водещи ще са Сантра и Negy. Гласуването стартира на 1 януари и ще продължи до 23 януари. Ако искате да подкрепите нашето момче, може да сторите това в Интернет на адрес http://www.359awards.com или със sms на номер 1915 с текст HIPHOP94.

Тази година ще се доверим изцяло на зрителите и абонатите си, чийто глас ще бъде решаващ фактор в избирането на победител, сподели продуцентът Мария Бонева. Финалният резултат ще бъде определен чрез специално закупен алгоритъм, който ще сумира и оценява на база sms, онлайн класация и гледания в официалните YouTube канали на номинираните артисти, уточни още тя.

Станислав Маринов се занимава с музика от 8 години. Вече има около 30 издадени авторски парчета и много други, върху които в момента работи. Идеи за текстовете черпи от личните си преживявания и ежедневието си. Тази година TLay има намерение да издаде и първия си албум - „Хастар“.

Диляна ЦВЕТКОВА