17
Сря, Апр
28 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Тази сутрин около 05,05 часа, е бил подаден сигнал за пътнотранспортно произшествие с микробус "Фиат Дукато", който се е ударил в крайпътна мантинела на автомагистрала "Тракия", км 165, край с. Оризово, обл. Стара Загора, съобщиха от прокуратурата.

На място са пристигнали полицейски и медицински екипи. Установено  е, че в превозното средство са пътували 45 чужденци - граждани на Афганистан, всички мъже. Един от тях е загинал, а 32 са откарани в болница.

Издирва се водачът, който също е чужд гражданин. Според свидетелски показания той е пакистанец. Вероятната причина за катастрофата е спукана гума. Мигрантите са пътували към София. Действията по разследването продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. На мястото на пътното произшествие се намира Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора.

Само преди няколко дни в изоставен камион край софийското село Локорско, превозващ около 40 нелегални афганистанци, бяха открити 18 загинали от задушаване, а 10 бяха настанени в болница в тежко състояние.

Последните случаи показват за пореден път, че охраната на българо-турската граница не представлява надеждна преграда за преминаване на мигранти.