12
Сря, Авг
25 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Боклукджийска криза застрашава Свиленград

Боклукджийска криза застрашава Свиленград, след като три от сметосъбиращите машини бяха подпалени късно снощи в двора на БКС-то. Кабините на два от автомобилите са напълно изгорели, а третият е с по-малки поражения.

Още рано сутринта на мястото на произшествието пристигнаха разследващи полицаи и пожарникари. Пред екип на „Старият мост“ те споделиха, че става въпрос за умишлен палеж. Около камионите имало разлята нафта, а на охранителните камери били забелязани маскирани мъже.

Преди една година ОбА-Свиленград пое самостоятелно дейността по сметосъбирането. Най-вероятно изгорелите машини са застраховани в „Дженерали“, чиито услуги Общината ползва от години.

Сигнал за пожара на спешния телефон 112 са подали служители на "Свиленград - Автотранспорт" АД (бившето ДАП), което има бензиностанция точно срещу БКС-то. Ако те не бяха видели пламъците, най-вероятно цялата база на БКС щеше да изгори досущ, тъй като обектът няма жива охрана, а се пази от СОТ. Както "Старият мост" вече писа дружеството бе засегнато от предложението на кмета инж. Георги Манолов и решението на Общинския съвет и му бе отнета автогарата в центъра на града. Въпреки това именно пазачите на "Свиленград - Автотранспорт" са сигнализирали Пожарната за золума.

СМ