21
Чет, Ян
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Двама души загинаха, а един е тежко ранен при зверска катастрофа. Инцидентът стана на 9 април на магистрала „Марица“, близо до ГКПП Капитан Андреево. Сигналът за произшествието е подаден в 19:00 ч.

Причина за катастрофата е несъобразена с атмосферните условия скорост. Заради проливния дъжд и високата скорост се получило аквапланинг и 48-годишният шофьор не успял да овладее автомобила. Колата поднесла, ударила се в предпазната мантинела, след което буквално излетяла в 3-метровата канавка и се обърнала по таван в крайпътна нива. Ударът бил толкова зверски, че двигателят хвръкнал на десетина метра от возилото. Наложило се автомобилът да бъде изтеглен с трактор.

На място загинал возещият се в колата 41-годишен мъж от Турция, който изхвръкнал през задното стъкло. В МБАЛ-Свиленград били откарани за лечение водачът и другият пътник в „Рено“-то. Въпреки че лекарите направили всичко възможно да спасят живота на 39-годишния пътник, той починал в здравното заведение. Мъжът бил с изключително тежки травми – потрошени гръден кош и таз, вътрешни кръвоизливи и съмнение за откъснат бъбрек. Животът на шофьора засега е извън опасност, като той е с три счупени ребра. Взета му е кръвна проба за алкохол.

СМ