24
Нед, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Жители обвиняват общината за опасните улици

Дете пострада в катастрофа в кв. Гарата. Инцидентът стана на 3 септември около 20:00 ч. Малчуганът е на възраст около 13 г. Заедно с други негови приятели се движели с колела по главната улица, минаваща покрай детската градина в квартала.

Свидетели на инцидента споделиха пред „Старият мост“, че детето било блъснато от „Фолскваген Венто“. Автомобилът връхлетял върху детето, изхвърляйки го няколко метра встрани. От полицията съобщиха, че по случая се води досъдебно производство. Алкохолната проба на шофьора била отрицателна. Предполага се, че причина за катастрофата е несъобразена скорост и внезапно пресичане на пътя от детето.

Момчето е без опасност за живота, но с лошо счупване на лакетна става и с охлузвания по тялото. Настанено е в болница в Пловдив. На 4 септември му е направена сложна операция на ръката, която продължила 3 часа. В шок е, но съм щастлива, че е до мен и се възстановява, че е жив, сподели майка му.

В социалната мрежа „Фейсбук“ живеещи непосредствено до мястото на произшествието коментират, че по тази улица 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата било някакъв ад. Коли карали като ненормални с висока скорост. „Колко пъти събирахме подписи и писахме до Общината? Имало време тротоарите да се направят и тем подобни глупости! Искахме и ни бяха отказани „легнали полицаи“ на главния път от Гръцко към жп гарата, до детската градина. Имало време... И сега, като стана белята, дали ще реагират и ще вземат мерки най-накрая. За щастие не е трагичен инцидентът, но фактът, че някой шофьор удря дете с колело, запращайки го на няколко метра встрани... това е безсрамие и най-вече безотговорност на Общината. Ако имаше легнали полицаи, за които години наред се молим да сложат, нямаше да може да се развива тази скорост... Моля ви, деца, внимавайте и се пазете“, написа Мария Лилянова в социалната мрежа Фейсбук.

Снимка: Илюстративна, Интернет

СМ