27
Сря, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Турски камион катастрофира на магистрала „Марица“ близо до гр. Любимец. Свидетел на произшествието, станало около 11,30 ч. на 26-и май, твърди, че движещият се по посока на Любимец тир внезапно се отклонил вдясно от пътя и преобърнал.

 Оказали се на мястото на катастрофата пътници веднага слезли от колите си и се притекли на помощ на шофьора. Двама мъже успели да го издърпат от кабината през предното стъкло. Пострадалият турски водач бил адекватен, но постепенно започнал да губи сили. Гждани позвънили на 112, но 20-25 минути след катастрофата не пристигнала нито линейка, нито полицейска патрулка. Тогава пътуващият към Свиленград шеф на траурната агенция „Кратос“ Карчо Карчев го качил в погребалната кола и отпрашил към свиленградската болница, където турският шофьор бил настанен в хирургическото отделение. Пациентът е само с охлузвания и натъртвания по тялото и главата, няма опасност за живота му, каза дежурният лекар д-р Карамфилов.

Засега не е ясно каква e причината за катастрофата. Предполага се, че пътуващият от Турция шофьор или е заспал зад волана, или е отклонил вниманието си.

Интересен факт е, че в катафалката е имало мъртвец, когото погребалният агент карал от Пловдив за Свиленград.