27
Сря, Окт
18 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

Мъж от град Любимец на възраст 31 години е загинал при пътно произшествие между тополовградските села Българска поляна и Хлябово, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Хасково.

Инцидентът се е случил около 11 часа днес. Водачът Петър Ленков е изгубил управлението на лекия автомобил, който е напуснал пътното платно и се е ударил челно в крайпътно дърво. Починал е на място. Една от вероятните причини е несъобразена скорост.Загиналият е работил като експерт в Държавен фонд земеделие – Хасково. В деня на катастрофата е пътувал по работа със служебен автомобил "Лада Нива". Той бе общински съветник  от ГЕРБ в ОбС - Любимец. Петьо има семейство, оставя сираче дъщеричка на 4 годинки.

Заради трагичния инцидент благотворителният концерт на читалище "Братолюбие" в Любимец тази вечер няма да се състои.

Това е втори случай на смърт при катастрофа в областта само за 12 часа, уточняват от полицията. В 23 часа миналата нощ 22-годишен младеж от Хасково се удари с автомобила си последователно в бетонна преграда на кръгово кръстовище на бул. "Освобождение" в областния център и в стена на автокъща на изхода за Кърджали.

Преди три дни пък 65- годишен свиленградчанин загина, след като се удари челно с фиата си в дърво по пътя Любимец – Свиленград.