21
Вт, Май
9 Нови статии

Произшествия
Инструменти
Шрифт

17-годишен мотопедист пострада при пътен инцидент. Катастрофата стана в сряда около 17,00 часа на ул. „3-ти март“ в Свиленград, съвсем близо до Пожарната. Лек автомобил ВАЗ, управляван от 53-годишния любимчанин Иван И., предприел завой наляво, но така отнел предимството на движещия се насреща с мотопед „Хонда“ Георги Б. Младежът се опитал да избегне сблъсъка с лекия автомобил, ударил се в бордюра и паднал от хондата.

Свидетел на катастрофата станал шефът на тукашната Пожарна Валентин Ангелов, който веднага сигнализирал за инцидента на тел. 112. Реакцията беше много бърза, на третата минута след съобщението ми линейката на „Бърза помощ“ беше тук, каза Ангелов. Пострадалият младеж е бил настанен в свиленградската болница с болки в областта на главата, като няма опасност за живота му.

Виновен за катастрофата е водачът на лекия автомобил, за което ще му бъде съставен акт, каза шефът на КАТ-Свиленград Бончо Бонев. Мотопедистът пък бил напълно изряден, имал необходимите документи и управлявал хондата си с каска.

СМ