05
Сря, Окт
26 Нови статии

Бедствия и аварии
Инструменти
Шрифт

Горя котелното помещение на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“

73-годишна свиленградчанка пострада при пожар в къща на ул. „Александър Кипров“ 9 в Свиленград, собственост на Мирон Христов. Инцидентът е станал в събота около 19,30 часа. Леглото на Галя Христова било много близо до печката на твърдо гориво. От топлината се подпалили постелите и възрастната жена, която е трудно подвижна, е получила изгаряния. За щастие близките й навреме усетили какво става.

Когато огнеборците пристигнали на място, 73-годишната жена вече е била извадена от горящата стая. Тя е получила спешна медицинска помощ. Пожарникарите пък са потушили пламъците. Изгорели са чаршафи и одеяла от леглото, както и покъщнина. Къщата е спасена.

Ден след това се подпалило котелното помещение за оранжериите на Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване“ на бул. „България“ 198. Пожарът е тръгнал от комина, който не е измазан, каза инспектор Ивелин Тонев от РСПБС-Свиленград. Охранителят, който е бил на смяна, навреме е видял какво става и е подал сигнал. Пристигналите огнеборци предотвратили по-сериозни щети. Изгорели са 3 кв. м покривна конструкция на котелното помещение. Съседните постройки са спасени от пламъците.

Както „Старият мост“ писа, преди Коледа изгоря къщата на Никола Христов, известен като Кольо Фотото. По-рано през декември пък бе овъглен домът на кметския наместник в село Равна гора Костадин Деспов.

Елена МИХАЛЕВА