23
Пет, Фев
27 Нови статии

Инциденти
Инструменти
Шрифт

Нови две катастрофи станаха в понеделник на опасни пътни участъци.

Водач и спътничката му са с леки наранявания след произшествие на АМ“Марица“, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Хасково. Вчера в 9,15 часа на км.103 в посока ГКПП Капитан Андреево 59-годишен водач от Германия е шофирал лек автомобил „Мерцедес“. Настигнал е и е ударил движещо се пред него „Ауди“, управлявано от 33-годишен чирпанлия и пътничка негова съгражданка на 45 г. Блъснатите мъж и жена са пострадали в инцидента, прегледани и освободени за домашно лечение. И двете коли са с материални щети. Съставен акт. 

Това е шестата катастрафа, станала в този участък от началото на юли. Една от причините е извършващият се ремонт  в едно от платната и неспазването на пътната маркировка, ограничаваща скоростта. Нарушители са на-вече  турските гастарбайтери, движещи се с висока скорост, поради което не успяват да спрат  навреме.

ПТП между лека кола и мотоциклет е станало също вчера в Свиленград. В 16 часа на кръстовището между високоскоростния път ГКПП  Капитан Петко войвода - Автомагистрала "Марица" и Свиленград - кв. Гарата  69-годишен от града се е движил с „Пежо“. Водачът не е спрял на знак „Стоп“, при което е последвал удар с мотор „БМВ“, управляван от 52-годишен от Австрия. Зад него се е возила жена на 50 г. от Босна и Херцеговина, които са пострадали. Настанени са за лечение в МБАЛ Хасково, без опасност за живота. Заведено е досъдебно производство.

На това кръстовище десетки са станалите катастрофи. Въпреки това години наред не се предприемат никакви мерки за по-доброто му регулиране.