Инциденти
Инструменти
Шрифт

Любимчанка с "Фолксваген" оцелява след удар от турски "Мерцедес"

Две поредни катастрофи станаха на автомагистрала „Марица“ между Свиленград и Капитан Андреево, където движението е ограничено в едното платно заради ремонт на пътя.

Първото произшествие е станало на 15-и юли. Две жени са пострадали в 10,20 часа при км.103 в посока ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Хасково. 47-годишен турски водач на „Ауди Q5“ се е ударил в задната част на движещ се пред него лек автомобил „Ауди“, шофиран от негов сънародник на 60 г., завъртял се е и се е ударил в мантинела. В резултат на удара са пострадали две жени от първия автомобил на 48 г. и 14 г., които са без опасност за живота и са транспортирани за лечение в Турция. Образувано е досъдебно производство.

Още едно ПТП е осъществено на АМ“Марица“ на  същото място на 17-и т.м. В 5,42 часа отново към ГКПП Капитан Андреево, „Мерцедес“ с водач 49-годишен турски гражданин е застигнал и ударил движещ се пред него „Фолксваген“, управляван от 60-годишна любимчанка. След удара  "Мерцедес"-ът  се е преобърнал, запалил и изгорял. Пострадали няма, пробите и на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Съставен акт.

През последния месец, откакто тръгнаха гастарбайтерите, катастрофите тук зачестиха. Според често пътуващи по този маршрут една от причините е недоброто регулиране на движението. Наш читател твърди, че е станал свидетел как над 15 турски коли са навлезли в насрещното движение на ремонтиращия се участък.