13
Съб, Юли
18 Нови статии

Селско стопанство
Инструменти
Шрифт

Специалистите от Хасково ще помагат на тукашните служители да наваксат изоставането със заявленията за директни плащания

Областната дирекция „Земеделие“ – Хасково е командировала допълнително служители от хасковския офис в Общинската служба “Земеделие“ в Свиленград.

Екипът е пристигнал, за да подпомага дейностите по бързото приемане и обработване на заявленията за директни плащания -кампания 2022 г.

На пресконференция на областната служба преди две седмици бе съобщено, че Свиленград изостава с подаването на документи в актуалната кампания, в която земеделските стопани се регистрират и очертават обработваемите си площи за селскостопанския сезон. Тази регистрация им позволява да кандидатстват за получаване на финансова помощ съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители. До 13 април обаче подадените в Свиленград заявления бяха едва 33,5 процента от миналогодишната бройка. Във всички останали общини на Хасковска област процентът бе значително по-висок.

Командированите в Свиленград служители веднага се включиха в бързото и компетентно обслужване на земеделските стопани от община Свиленград. Те ще останат до 5 май, каза за „Старият мост“ директорът на областната служба „Земеделие“ Златка Господинова, която лично провери темпа на работата в Свиленград.

Областната служба апелира всички земеделски стопани и заинтересовани лица да бъдат по- активни и да посетят Общинската служба в Свиленград, за да подадат в срок своите заявления за Кампания 2022 г.

На снимката: Директорът на Областната служба „Земеделие“ в Хасково Златка Господинова

СМ