07
Вт, Фев
23 Нови статии

Промишленост и търговия
Инструменти
Шрифт

„Encore Malbec 2015“ обявено за най-доброто българско червено вино

Еликсирите на шато „Катаржина Естейт“ за поредна година доказаха, че са сред най-добрите не само в Европа, но и в света. Един от най-успешните брандове на избата - „Encore Malbec 2015“, получи поредно високо признание като спечели двоен златен медал и бе обявено за най-добро българско вино по време на престижния международен конкурс China Wine & Spirits Awards Best Value 2017.

Надпреварата се проведе в Китай. Това е изключителна гордост за целия екип на избата, тъй като в азиатската страна конкурсът е най-големият и престижен за вино и спиртни напитки. Освен това „Катаржина Естейт“ спечели още 6 медала. Носители на двойни златни медали от надпреварата станаха Chopin Ballade 2013, Question Mark Gold 2012 и Le Magnifique 2013.

Със злато бе удостоено и виното Le Magnifique 2013, а с бронзови отличия - La Verite 2015 и Еncore Syrah 2015. China Wine & Spirits Awards Best Value 2017 е своеобразна арена за промотиране на най-добрите вина за китайския пазар, оценка за която дават 100 членно жури, съставено от топ байери, вносители, дистрибутори, търговци и разбира се сомелиери.

Конкурсът е изключително търговски ориентиран и е насочен изцяло към потребителския вкус и търсене. „Катаржина Естейт“ се завърна и с куп отличия от още две международни надпревари - „Mundus Vini Spring Tasting“ в Германия и „Vinalies Internationales“ във Франция. В първата еликсири на избата завоюваха 5 медала от 9 изпратени проби – 3 златни и 2 сребърни. Наградените имат възможността да участват в най-голямото изложение за вина в Германия - „Prowein“ (Дюселдорф).

В Париж пък шатото също успя да завладее сетивата на сомилиерите и получи три медала – златен за „Encore Syrah“ и два сребърни за „Encore Malbec“ и „La Verite Cabernet“. Винарската изба участва в международните надпревари вече 9 години. За толкова кратко време продуктите й са успели да спечелят доверието и вкусовете на едни от най-изявените сомилиери по света. До този момент вината на „Катаржина Естейт“ са удостоени с над 300 златни, сребърни и бронзови медали от международни конкурси.

СМ