29
Сря, Юни
12 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

На събитието присъстваха още председателят на ОбС-Свиленград адв. Георги Еленков, зам.-кметът Мария Костадинова, управителят на МБАЛ-Свиленград д-р Димитър Ермов и др. Архиерейският наместник отец Константин отслужи водосвет и благослови новото начинание. Преди да даде старт на строителството Георги Манолов сподели, че добрите неща, които се случват в Свиленград, са благодарение на частната инициатива на бизнесмени и пожела на собствениците хотелът винаги да е пълен.

Инвеститор на проекта е „Елтранс“ ЕООД, чийто собственик е Елеана Паришева, а управител – съпругът й Николай Паришев. Изпълнител на обекта е софийската фирма „ЕИС – Строителна компания“ ЕООД. Триетажният хотел ще е с категория две звезди и ще разполага с 40 стаи. Той няма да е луксозен , защото целта е нощувките да са по-евтини, обясниха собствениците. Непосредствената близост до стадиона предполага в него да отсядат спортни отбори, които могат да водят подготовката си тук. На разположение на гостите ще бъдат зала за студена закуска, кафене и химическо чистене. Изцяло в синхрон с името си - „Parish“, хотелът ще бъде издържан във френски стил. На покрива на сградата възнамеряваме да сложим умален макет на Айфеловата кула, но идеята ще бъде допълнително съгласувана с архитект Ани Кузманова, която отговаряше за интериора на „Романтика“, поясни Николай Паришев. Според него по предварителни сметки новото начинание би трябвало да излезе около 300 – 400 хиляди лева собствени средства, но това не е крайната цена. Планира се хотелът да отвори врати на 5 октомври т. г., точно за празника на града. С пускането му в експлоатация ще бъдат създадени около 20 работни места.

Хотелиерството е семеен бизнес на фамилия Паришеви. Собственик на съседния четиризвезден комплекс „Романтика“ пък е Павлин Паришев, който миналата година го предостави под наем за 15 години на турския бизнесмен Суди Озкан.

Диляна ЦВЕТКОВА