28
Пон, Ное
28 Нови статии

Икономика
Инструменти
Шрифт

 

Предвидени са още 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

В третата фаза на програмата могат да подават заявления фирми с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването. Формулярите за кандидатстване се подават отново по електронен път през Портала за е-услуги на НАП, чрез е-услуга „Подаване на документи за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

Разяснения за приложимите периоди за кандидатстване, срокове и формуляри за участие във фаза три могат да бъдат намерени в специализираната рубрика „Подкрепа чрез оборотен капитал“ на интернет страницата на НАП и в YouTube канала на приходната агенция, където може да се види видео указание за попълване и подаване на заявленията. Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.