07
Сря, Дек
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Над 1 тон контрабандни препарати за растителна защита задържаха митническите инспектори при проверка на микробус на ГКПП Капитан Андреево.

На 20.05.2022 г. на пункта пристига микробус с турска регистрация, управляван от турски гражданин. Водачът е представил документи, според които превозва матраци за България. При извършената митническа проверка се установява, че между декларираната стока са открити кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати за растителна защита от различни марки. Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати е 78 300 лева.

По случая е образувано досъдебно производство.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил К.Е., на 32 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.