17
Сря, Апр
28 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

  Митнически служители задържаха 245 опаковки с хормон на растежа  при проверка на товарен автомобил. На 17.03.2022 г. на входящо трасе на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация.

Водачът, турски гражданин, представя документи за превозваната за страна от Западна Европа стока. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в долапа на полуремаркето и под леглото  в шофьорската кабина са открити 245 писалки с инжекционен разтвор с медикамента “Genotropin“, който представлява хормон на растежа. Недекларираните опаковки с лекарствения препарат на стойност 100 653 лева са иззети.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. По разпореждане на прокуратурата 57 – годишният шофьор А.К. е бил привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева, както и забрана за напускане пределите на Република България, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.