23
Чет, Сеп
26 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

 Териториална дирекция Южна морска /бившата Бургаска митница/ обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на златни и сребърни пръстени, гривни, обици, медальони, синджири и колиета с общо тегло 20.198 кг . Сред  стоките, обявени за продажба, има и четири сребърни часовника,  три златни игли и два биберона със златен обков.

Златните и сребърните изделия са задържани при митнически проверки на МП Капитан Андреево в периода от 2016 г. - 2018 г. и за тях вече са приключили досъдебните или административнонаказателните производства. Двата биберона със златен обков, които се предлагат на търг, са конфискувани през месец август 2016 г. Те били укрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влизащ в страната от Турция,  заедно с още 601 златни накити, които също са предмет на продажба.

За предстоящия търг златните и сребърни бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие в търга следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение.

Купувачите на стоките е необходимо да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон.Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ - секция Публични продажби.