21
Вт, Май
9 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

42 803 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Стоката е конфискувана заради съмнение, че е произведена в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция „Митници“.

Артикулите били превозвани с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Товарният автомобил бил селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска“, при която униформените установили, че количеството на групажната стока от 672 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки. При проверката са открити 38 910 чифта дамски, мъжки и детски чорапи, по-голяма част от които с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, New Balance, Armani. Открити са и общо 3 893 текстилни изделия - тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, с логото на световноизвестни марки - Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Klein, Armani, Pepe Jeans, Tommy Hilfinger, както и 144 чанти, портмонета и колани носещи фигуративни и словесни изображения на Gucci, Guess Chanel, Michael Kors.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

СМ