09
Вт, Авг
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

27 не преминаха първото сито по документи

9 кандидати ще се борят за едно място в конкурса за 10 вакантни щата в митница Бургас – 4 за МП „Капитан Андреево“, 5 за МП „Лесово“ и 1 за „Борба с наркотрафика“. Някои от кандидатите са заявили желание да участват по всички позиции, а други са си избрали само една. Имената на допуснатите до втория етап на конкурса – решаване на тест, след първоначалния подбор по документи, бяха публикувани тази седмица на сайта на агенцията в Интернет. Преминалите първото сито са 94, като сред тях има и редовни участници в обявяваните досега конкурси за нови митничари.

Съобщено бе и кои от кандидатите са отпаднали от надпреварата. Комисията не е допуснала до тест 27 мераклии. Посочените причини за отпадането им са, че представените документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността: област на висше образование по социални, стопански и правни науки с професионални направления „Икономика“ или „Право“; Технически науки.

Преминалите първото сито предстои да се явят на тест, който ще се проведе на 16 януари от 14:00 ч. в зала 207 на Бургаски свободен университет. Успешно представилите се кандидати ще бъдат предварително уведомени писмено чрез електронна поща или устно по телефон за следващия етап - изследване за професионална и психологическа пригодност. Тези, които след извършване на изследването за професионална и психологическа пригодност не са преминали елиминаторния праг на етапа, не се допускат до следващия заключителен етап от конкурсната процедура – интервю.

СМ